جنگ جیو کا میگزین سُور کے گوشت سے چائنیز فرائیڈ رائس بنانے کا طریقہ سکھاتے ہوئے۔۔ ہمارے ریستوران میں عام طور پر چائنز فرائیڈ رائس چکن میں چکن کا گوشت ہی استعمال ہوتا ہے۔ اگر چکن کے گوشت سے چائنیز فرائیڈ رائس بن سکتے ہیں تو جیو کے اس میگزین کو "سُور کے گوشت" کا نام لینے کی ضرورت کیوں پڑی؟
Ingredients
· ¾ cup finely chopped onion
· 2 ½ tbsp oil
· 1 egg, lightly beaten
· 3 drops soy sauce
· 3 drops sesame oil
· 8 ounces cooked lean boneless pork or 8 ounces chicken, chopped
· 1/2 cup finely chopped carrot small
· 1/2 cup frozen peas, thawed
· 4 cups cold cooked rice, grains separated
· 4 green onions, chopped
· 2 cups bean sprouts
· 2 tbsp light soy sauce
Method
Heat one tbsp oil in wok; add chopped onions and stir-fry until onions turn brown in colour. Remove from wok. Allow the wok pan to cool slightly.
Mix egg with three drops of soy and three drops of sesame oil; set aside.
Add ½ tbsp oil to wok, swirling it to coat surfaces; add egg mixture; working quickly, swirl egg until egg sets against wok; when egg puffs, flip it and cook other side briefly cooked.
Heat one more tbsp of oil in wok; add selected meat, along with carrots, peas, and cooked onion; stir-fry for two minutes.
Add rice, green onions, and bean sprouts, tossing to mix well; stir-fry for three minutes.
Add two tbsp of light soy sauce and chopped egg to rice mixture and fold in; stir-fry for one minute more; set out additional soy sauce on the table, if desired. Serve
http://www.magtheweekly.com/detail/4811-chinese-fried-rice